tag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post7772274692483280157..comments2023-09-20T16:36:32.519+02:00Comments on Koko Country: Flaczki po warszawskuAnna U.http://www.blogger.com/profile/14680637201237633990noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-17052181126165760892013-02-19T22:19:21.028+01:002013-02-19T22:19:21.028+01:00Bardzo dziękuję za komentarz :-) Jak były gotowane...Bardzo dziękuję za komentarz :-) Jak były gotowane flaki sprzedawane na bazarze - nie wiem, wiem tyle, że mojemu Tacie bardzo, bardzo smakowały. Ale do tego była też pogoda, atmosfera... . Pozdrawiam :-)Anna U.https://www.blogger.com/profile/14680637201237633990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-42650052978678581602013-02-19T22:08:55.497+01:002013-02-19T22:08:55.497+01:00Szanowny, co Ty wiesz o flakach z bazaru.
Po 1- go...Szanowny, co Ty wiesz o flakach z bazaru.<br />Po 1- gotowane były b.długo w wodzie, która później stawała się rosołem<br />Po 2 Rosół to wyżej opisana woda + kostki rosołowe, magi,pieprz,dużo papryki i majeranku.<br />Po 3 Zasmażka na oleju a nie na maśle zresztą sam tak robie a za małolata u funfla wiele razy naoglądałem się jak jego familia robiła flaki w wielkich kotłach i ten zapaszek ale mozna się przyzwyczaić. zresztą on jest tak naprawdę najważniejszy. Flaki w płatach kilka minut pogotuj w wodzie pózniej wyjmij i gotuj już w rosole!!<br />Powodzenia BRZESKA POWER!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-40582774062688059322010-01-26T13:03:48.448+01:002010-01-26T13:03:48.448+01:00Stan, tu wprawdzie o skrzydłach nie pisałam. I doś...Stan, tu wprawdzie o skrzydłach nie pisałam. I dość daleka droga do nich od flaczków, ale ogony wołowe, to brzmi intrygująco. Masz jakiś sprawdzony przepis?<br />Pozdrawiam!Anna U.https://www.blogger.com/profile/14680637201237633990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-66079879964691905862010-01-25T21:45:03.331+01:002010-01-25T21:45:03.331+01:00Zamiast skrzydeł, polecam ogony wołowe.Spróbójcie....Zamiast skrzydeł, polecam ogony wołowe.Spróbójcie. Stan z ChicagoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-18251813214840587232009-12-13T12:49:34.064+01:002009-12-13T12:49:34.064+01:00To powinny być dwa posty - krótki felieton "w...To powinny być dwa posty - krótki felieton "wokół flaków" o sile skojarzeń i przepis z możliwie uproszoną instrukcją a do tego zręcznym 2-3 zdaniowym komentarzem. W ogóle pomyślałbym od razu o kategorii: Przepisy Kury Domowej, bo rzeczywiście jak się czyta to ślinka cieknie i taki autorski program kulinarny to byłoby coś. :-)<br />Tak trzymać!Arthurhttps://www.blogger.com/profile/12696981404601747568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4183495632288653463.post-7130992841126267342009-12-12T19:42:06.420+01:002009-12-12T19:42:06.420+01:00Mniam, mniam - narobiłaś mi smaku - wpadnę w jakiś...Mniam, mniam - narobiłaś mi smaku - wpadnę w jakiś łikend na degustację;-). U mnie dzisiaj były pyzy, takie pyszne, domowe, szare, i ogrooomne. Pisz jak najwięcej, z ogromną przyjemnością będę czytać.DoAnonymousnoreply@blogger.com